Kinezi za sve okrivili SAD, Vašington im žestoko odgovorio

Američki državni sekretar Majk Pompeo urgirao je danas na Peking da ne širi glasine o koronavirusu.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2020.

19:35

Kinezi za sve okrivili SAD, Vašington im žestoko odgovorio
Foto: Depositphotos/ lmel900

To je saopštio Stejt department povodom telefonskog razgovora Pompea i visokog člana Politbiroa Jang Jeičija, piše Sputnjik.

Prošle nedelje, portparol kineskog ministarstva spoljnih poslova Zao Lijan tvrdio je da je američka vojska mogla da donese novi koronavirus u grad Vuhanu, koji je bio epicentar pandemije.

Portparol Stejt departmenta potvrdio je da su Pompeo i kineski zvaničnik razgovarali u ponedeljak.

"Pompeo je žestoko zamerio Narodnoj republici Kini što pokušava da svali krivicu za COVID-19 na Sjedinjene Države. Sekretar je naglasio da ovo nije vreme za širenje dezinformacija i glasina, već je vreme da se sve nacije okupe kako bi se izborile sa zajedničkom pretnjom", rekao je Ortagus.

SAD su prošle sedmice pozvale na razgovor kineskog ambasadora u Vašingtonu zbog komentara Lijana da je američka vojska odgovorna za epidemiju u Kini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: