Pompeo zapretio preko telefona

Državni sekretar SAD Majk Pompeo upozorio je iračkog premijera Adela Abdula Mahdija da će Vašington preduzeti vojne akcije.

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.03.2020.

15:21

Pompeo zapretio preko telefona
Foto: Depositphotos/gints.ivuskans

Pompeo je kazao da će SAD reagovati da bi odbranio zajedničke trupe na Bliskom istoku, prenosi Sputnjik.

To je danas saopštio potrparol Stejt departmenta Morgan Ogtagus.

"Sekretar Pompeo je ponovio da vlada Iraka mora braniti svoje trupe podržavajući napore iračke vlade da pobedi ID", rekao je Ortagus, pozivajući se na terorističku grupu Daeš.

"Sekretar Pompeo napomenuo je da SAD neće tolerisati napade i pretnje američkim životima i preduzeće dodatne mere po potrebi u samoodbrani", kazao je on.

Zanimljivo je da je Pompeo obavio spomenuti telefonski razgovor u nedelju.

On je napomenuo da je Pompeo naglasio da oni koji su naredili za napade moraju odgovarati.

U sredu uveče više od 15 malih raketa ispaljeno je u iračkoj bazi Kamp Tai, gde su stacionirane koalicione snage predvođene SAD.

Tri vojnika su poginula, a još 12 je ranjeno.

Tahsin Kafaji, portparol iračke komande za zajedničke operacije, izjavio je u četvrtak da su iračke trupe takođe pogođene granatiranjem.

Baza je ponovo granatirana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: