"Obični ljudi" formiraju koalicionu vladu

Lider pobedničke stranke na parlamentarnim izborima u slovačkoj Igor Matovič rekao je predsednici Zuzani Caputovoj da je pristao da formira koalicionu vladu.

Izvor: B92

Subota, 14.03.2020.

18:38

EPA-EFE/ JAKUB GAVLAK

Matovič će koaliciju formirati sa još tri stranke.

Njegova populistička opoziciona stranka "Obični ljudi" osvojili su 25 odsto glasova 29. februara i tako osvojili 53 mesta u parlamentu sa 150 mesta.

Predsednica Slovačke Zuzana Caputova tražila je od Matovića 4. marta da formira novu vladu.

Nakon sastanka u subotu, Matovič je danas nakon sastanka rekao da je predsednici predstavio detalje u vezi nove vlade, koju će formirati sa strankama "Sloboda i solidarnost", "Za narod" i "Mi smo porodica".

Ne zna se kada će nova vlada položiti zakletvu.

Caputova nije komentarisala.

Matovič i Caputova trebalo bi da se ponovo sastanu u ponedeljak.

Pobeda "Običnih ljudi" okončala je vladavinu levičarske partije koja je vladala uz skandale, a analitičari navode da to pokazuje želju birača da se okonča korupcija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: