Šarčević: "Biće sankcionisani oni koji na svoju ruku zatvaraju škole"

Ministar prosvete Mladen Šarcević izjavio je da se moraju poštovati tačno određene procedure u slučaju zatvaranja škola.

Izvor: Tanjug

Petak, 13.03.2020.

13:44

Šarčević:
FOTO TANJUG/ VLADA REPUBLIKA SRBIJE/ SLOBODAN MILJEVIC/ nr

On kaže i da odluku o tome ne mogu da donose direktori i najavio je sankcije za one direktore koji su to uradili na svoju ruku.

"Razumem i strah i paniku, ali svako mora da poštuje procedure i zakone, a ne kao što su to uradili u 'Miki Petroviću Alasu' u Beogradu i u gimnaziji u Čačku - sedeli uveče i gledali šta da rade", rekao je Šarčević za Kurir.

On je naveo da mu se javljala rektorka Univerziteta u Beogradu da pita šta radi, koje su procedure i da nikakve odluke nije donosila na svoju ruku.

"Tu je Ministarstvo prosvete, tu su školski odbori, ne mogu direktori tek tako da odlučuju da li će škola biti zatvorena", rekao je Šarcević.

On je dodao da će, kada se situacija u vezi sa koronavirusom stabilizuje i prođe, inspekcije raditi i da će svi snosite sankcije u skladu sa zakonom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: