Održan sastanak Brnabićeve i Šarčevića: Testiramo slučaj zatvaranja škola

Predsednica Vlade Ana Brnabić kaže da se testira sistem za nastavu od kuće, ukoliko u jednom trenutku struka bude rekla da škole treba da se zatvore.

Izvor: B92

Petak, 13.03.2020.

09:53

Održan sastanak Brnabićeve i Šarčevića: Testiramo slučaj zatvaranja škola
Ilustracija: Getty Images/ Sean Gallup

Ona je za TV Pink rekla da je rano jutros imala sastanak sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem i njegovim timom, na kojem je bilo reči o tome da se počne testiranje sistema učenja na daljinu i otklone eventualne smetnje.

"Mi od 2017. godine radimo na uvođenju digitalnih nastavnih sadržaja, digitalnih udžbenika i učionica u sve škole u Srbiji. Krenućemo u testiranje da vidimo kako sistem funkcioniše i da otklonimo sve eventualne smetnje", rekla je Brnabićeva.

Ona je naglasila da je važno da sistem bude spreman, ukoliko struka kaže da treba da se zatvore škole, da se nastava nastavi putem digitalnih nastavnih sadržaja.

"Testiraćemo, spremni smo, ali prvo slušamo struku", navela je ona i istakla da se neće donositi političke odluke, već mere koje struka preporuči.

Otkazana nastava u gimnaziji u Čačku

Nastava u Čačanskoj gimanziji danas je otkazana nakon što je utvrđeno da su neki učenici bili u kontaktu sa osobom zaraženom koronavirusom, a za sada nije identifikovan nijedan učenik koji je zaražen virusom.

Direktor Gimnazije u Čačku Ivan Ružičić rekao je za Prvu televiziju da je obavešten da je nekoliko učenika u subotu bilo na proslavi rođendana, na kojoj je bila i osoba iz Nemačke, za koju se ispostavilo da je zaražena koronavirusom. KORONAVIRUS INFORMATOR: Sve što treba znati

Mnogo je nepoznanica oko koronavirusa, ali je još više poluinformacija koje kruže internetom. Zbog toga je Ministarstvo zdravlja pripremilo i odgovore na najvažnija pitanja o bolesti uzrokovanoj novim koronavirusom COVID-19.

KOJI SU SIMPTOMI?

Koji su simptomi infekcije koronavirusom i kako ih prepoznati, kao i šta raditi sa kontaktima osobe kod koje je postavljena sumnja na infekciju koronavirusom?

IMATE NEKE OD SIMPTOMA INFEKCIJE? NE IDITE SAMI KOD LEKARA!

Ministarstvo zdravlja savetuje sve one koji imaju određene simptome respiratornih infekcija da ne idu u dom zdravlja ili bolnicu, već da se odmah obrate dežurnom epidemiologu na KONTAKT-TELEFONE.

ŠTA AKO...

Ministarstvo zdravlja objavilo je i set saveta i preporuka za kućnu izolaciju za sve one koji su možda bili izloženi koronavirusu, kao i za članove njihovih porodica. Evo kako se treba ponašati u tim slučajevima.

A KAKO DA SE ZAŠTITITE?

Pitate se kako da se zaštitite od infekcije koronavirusom? Bapski lekovi neće pomoći, ali osnovna higijena može da bude od velike koristi. Pročitajte šta još treba da radite i kako da se ponašate da smanjite rizik po sebe i druge.

I, naravno, za sve najnovije informacije o koronavirusu u Srbiji i svetu - pratite B92.net

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: