Turski patrolni brod udario u grčki

Turski patrolni brod danas je udario u jedan grčki brod, kada je izazvana samo manja šteta, saopštila je danas grčka obalska straža.

Izvor: B92

Sreda, 11.03.2020.

12:48

Turski patrolni brod udario u grčki
Ilustracija: EPA/SEDAT SUNA

U incidentu koji se dogodio rano jutros nije bilo povređenih, dodaje se u saopštenju bez dodatnih detalja.

Situacija je napeta između Grčke i Turske, koja je 28. februara objavila da više neće sprečavati migrante i tražioce azila da pokušaju da uđu u Evropsku uniju. Ta objava je podstakla hiljade ljudi da se nagomilaju na grčko-turskoj granici i da pokušaju da pređu preko Egejskog mora iz Turske u Grčku.

Grčka policija za suzbijanje demonstracija raspoređena je na kopnenoj granici sa Turskom da spreči ulazak više od 35.000 ljudi, upotrebljavajući suzavac i vodene topove.

Turske snage protiv nereda takođe su poslate na granicu sa Grčkom i koriste suzavac protiv grčke policije.

Dve zemlje se uzajamno optužuju za lažne izjave o odnosu prema migrantima. Prošle nedelje grčka obalska straža objavila je video-snimak koji prema njima pokazuje kako jedan turski patrolni brod opasno juri za jednim od njihovih brodova. Turska obalska straža je sa druge strane objavila video-snimak koji izgleda da pokazuje kako jedan grčki brod odguruje gumeni čamac sa migrantima u njemu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: