Sukobi u Ukrajini, poginula dvojica vojnika

Dva ukrajinska vojnika su poginula, a devet je ranjeno u sukobima s proruskim separatistima na istoku zemlje, što je druga eskalacija sukoba poslednjih nedelja.

Izvor: Beta

Utorak, 10.03.2020.

19:50

Sukobi u Ukrajini, poginula dvojica vojnika
Ilustracija: EPA-EFE/ Philipp Guelland

Prema ukrajinskoj vojsci, separatisti su pucali na vojni kamion sa protivtenkovskom minom kod sela Piski, blizu Donjecka, jednog od uporišta pobunjenika.

Jedan vojnik je ubijen na mestu, a drugi je podlegao povredama nešto kasnije, rekao je portparol vojske Oleksander Motuzjanik.

Još osam vojnika je ranjeno u tom incidentu a deveti je pogođen pucnjima separatista u drugoj zoni, naveo je isti izvor.

Portparol je upozorio na eskalaciju nasilja u sektoru linije fronta.

Prema Kijevu, separatisti su devet puta prekršili primirje ispaljivanjem mina od 120 milimetara.

Separatisti su optužili Kijev da su vladine snage granatirali teritorije pod njihovom kontrolom, prenosi njihova agencija DAN.

Radi se o drugom porastu nasilja u tri nedelje na istoku Ukrajine posle više mirnih meseci, a nakon izbora predsednika Volodimira Zelenskog prošlog aprila. Novi predsednik je izrazio želju da brzo okonča sukob na istoku zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: