Severna Koreja optužuje evropske države za "nelogično razmišljanje"

Severna Koreja optužila je evropske države za "nelogično razmišljanje".

Izvor: Tanjug

Subota, 07.03.2020.

14:00

Severna Koreja optužuje evropske države za
Getty Images/Pool

Povod za ovakvu ocenu je sazivanje sastanka Saveta bezbednosti UN iza zatvorenih vrata da bi osudile severnokorejsko lansiranje raketa ranije ove nedelje.

Velika Britanija, Nemačka, Francuska, Estonija i Belgija potegle su u četvrtak pitanje najnovijih lansiranja raketa u Severnoj Koreji u Savetu bezbednosti UN, nazivajući ih provokativnom akcijom koja je prekršila rezolucije UN, prenosi Rojters.

Severna Koreja je ispalila dve rakete kratkog dometa sa istočne obale u more u ponedeljak nakon tromesečne pauze.

Lansiranje, za koje su zvaničnici rekli da su u pitanju rutinske vojne vežbe, lično je nadgledao vođa Severne Koreje Kim Džong Un.

"Nelogično razmišljanje i sofizam ovih zemalja postepeno podsećaju na Sjedinjene Države, koje su nam neprijateljski nastrojene", rekao je portparol severnokorejskog ministarstva spoljnih poslova za državnu novinsku agenciju KCNA.

Portparol koji nije imenovan, opisao je evropsku akciju kao "nepromišljeno ponašanje...koje su podstakle SAD".

Kim Jo Džong, sestra vođe Severne Koreje i visoka vladina zvanicnica, takođe je u ponedeljak lansiranja opisala kao vojne vežbe, rekavši da nisu nikome pretili.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

21 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: