Ruska bezbednosna služba razbila terorističku ćeliju

Ruska Federalna služba bezbednosti razotkrila je tajnu ćeliju jedne međunarodne terorističke organizacije u Rostovu na Donu, na jugu Rusiji.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.03.2020.

14:36

Ruska bezbednosna služba razbila terorističku ćeliju
Foto: Depositphotos/Prazisss

To je saopšteno danas iz regionalne uprave FSB, prenosi TAS.

"U koordinsanoj akciji centralne i regionalne uprave FSB, provaljena je tajna ćelija međunarodne terorističke mreže koja je aktivno delovala u Rostovu na Donu. Osumnjičeni su zadržani u jednom apartmanu višespratnice u rezidencijalnom kvartu Temernik", navodi se u zvaničnom saopštenju.

Vođa tajne ćelije je državljanin Avganistana koji je regrutovao građane Rostova na Donu za delovanje u međunarodnim terorističkim strukturama koje su aktivne na teritorijama Avganistana i u Pakistana, prenela je agencija TAS.

"U skladu sa ruskim zakonima, ovoj osobi u prvi mah nije dozvoljen ulazak na teritoriju Rusije iz bezbednosnih razloga, ali on je nakon ideološke indoktrinacije u Avganistanu promenio identitet i kao državljanin Avganistana, prerušen u izbeglicu, doputovao u Rostov na Donu da bi počeo sa regrutovanjem", saopšteno je iz pres-službe federalne službe.

Zadatak ove osobe je bio da oformi grupu islamskih terorista koja bi u svakom trenutku bila spremna da, na osnovu instrukcija iz inostranstva, sprovodi teroristička krivična dela na teritoriji Rusije i izvan nje", precizira se u saopštenju regionalne uprave FSB.

Istražno odeljenje FSB je podnelo dve krivične prijave protiv državljanina Avganistana i istraga je u toku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: