Mediji: Prvo ime na listi SNS iznenađenje? Među petorkom i poznati voditelj

Pošto je predsednik Srbije raspisao parlamentarne izbore, mediji se bave time ko će biti i na kojoj poziciji na listi vladajuće stranke - SNS.

Izvor: Tanjug

Sreda, 04.03.2020.

07:26

Mediji: Prvo ime na listi SNS iznenađenje? Među petorkom i poznati voditelj

Prema tim tvrdnjama, gradonačelnik Kragujevca Radomir Nikolić neće biti na listi naprednjaka, dok će prvi na toj listi, odmah iza nosioca Aleksandra Vučića, biti ministar poljoprivrede Branislav Nedimović.

"Politika" piše da će kragujevačke naprednjake na predstojećim izborima predvoditi ekonomista Nikola Dašić, kao i da je gradonačelnik Kragujevca Nikolić rekao da će se o razlozima za odluku da se ne kandiduje za novi mandat obratiti javnosti kada bude obznanjena odbornička lista.

Dašić je za "Politiku" rekao da će krajem nedelje predstaviti program i tim s kojim će kragujevački SNS izaći na izbore 26. aprila.

List dodaje da je Radomir Nikolić (1976) godinu mlađi od svog naslednika Dašića (1975) na čelu kragujevačkog SNS.

"Blic" piše da to što Nikolić nije prvi na listi nije neko iznenađenje, s obzirom na to da je u nedavnoj anketi Cesida u grupi od 11 opština gradska vlast u Kragujevcu dobila ubedljivo najgore ocene.

To istraživanje je pokazalo da u Nikolića kao gradonačelnika poverenje ima devet odsto građana, dok u gradsku vlast veruje procenat više.

"Kurir" piše da se Nikolić odmah saglasio sa odlukom da ne bude na listi.

Isti list piše, pozivajuću se na neimenovane izvore u vrhu SNS, da je u ovom trenutku plan da ime Branislava Nedimovića bude odmah iza nosioca liste SNS-a Aleksandra Vučića.

Izvor lista je rekao da je u nedelju na sednici Predsedništva SNS pročitan spisak i da je Nedimović prvi, dok je među prvih pet na listi za parlamentarne izbore i voditelj Lav Grigorije Pajkić.

"Ovo nikome nije bilo iznenađenje, jer se Nedimović odlično kotira, ima fantastične rezultate i lojalan je", kaže izvor lista.

Sednica je, prema njegovim rečima, trajala 40 minuta, a tokom nje se telefonom uključio i Vučić, koji je poručio da će i on pogledati spisak čim se vrati iz SAD.

I "Alo" na svom sajtu piše da je sednici Predsedništva stranke odlučeno da će ime ministra poljoprivrede biti odmah iza nosioca liste Aleksandra Vučića.

Druga na listi biće Maja Gojković, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević četvrti, a voditelj Pajkić peti.

Violinista Jovan Kolundžija biće treći, a kako dodaje "Alo", u prvih 20 biće 11 ili 12 potpuno novih lica sa Akademije mladih lidera SNS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

33 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: