Tramp razgovarao sa liderom talibana: "Period smanjenja nasilja je okončan"

Američki predsednik imao je telefonski razgovor sa političkim liderom talibana Mulom Baradarom, izjavio je večeras potparol talibana ne navodeći druge detalje.

Izvor: B92

Utorak, 03.03.2020.

22:03

Tramp razgovarao sa liderom talibana:
Getty images/Joe Raedle

"Predsednik SAD imao je telefonski razgovor sa Mulom Baradadom Ahundom", rekao je neimenovani portparol talibana, dan nakon kraja primirja u Avganistanu.

Tramp je sa svoje strane rekao da je imao "vrlo dobar razgovor".

Talibani su u ponedeljak saopštili da prekidaju delimično primirje uvedeno 22. februara i da nastavljaju ofanzivu protiv avganistanskih bezbednosnih snaga, dva dana posle potpisivanja istorijskog sporazuma sa SAD.

"Period smanjenja nasilja koji je trajao devet dana je okončan i naše operacije se vraćaju na normalu", rekao je za Frans pres portparol pobunjenika Zabinulah Mudžahid.

On je rekao da u skladu sa sporazumom između talibana i Amerikanaca talibani neće napadati strane snage ali će nastaviti operacije protiv vlade u Kabulu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: