Alavi vratio mandat za sastav vlade: "Da sam pristao na ustupke, sada bih bio premijer"

Mandatar za premijera Iraka Mohamed Alavi saopštio je da odustaje od te funkcije pošto nije uspeo da obezbedi podršku parlamenta za svoj kabinet.

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 02.03.2020.

15:17

Alavi vratio mandat za sastav vlade:
EPA-EFE/ AHMED JALIL

Time se produžava politička paraliza u zemlji koja je suočena sa višestrukim ekonomskim, bezbednosnim i zdravstvenim izazovima, ocenjuje AP.

Alavi je optužio političke stranke rekavši da nisu "ozbiljne po pitanju primene reformi koje su obećale ljudima" i da postavljaju prepreke za formiranje nove i nezavisne vlade.

"Da sam pristao na ustupke, bio bih sada premijer, ali ja sam pokušao da sačuvam zemlju da ne sklizne u neizvesnost i reši aktuelnu krizu. Ali pregovori su više puta prekidani", rekao je Alavi u kratkom obraćanju naciji u kojem je obrazložio svoju odluku.

Ubrzo posle njegovog govora, dve minobacačke granate pogodile su Zelenu zonu u Bagdadu gde je američka ambasada i zgrade iračke vlade, ali niko nije povređen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: