Tursku do sada napustilo skoro 80 hiljada migranata

Ministar unutrašnjih poslova Turske Sulejman Sojlu saopštio je da je preko Jedrena do sada Tursku napustilo više od 76.300 neregularnih migranata.

Izvor: B92

Nedelja, 01.03.2020.

17:06

Tursku do sada napustilo skoro 80 hiljada migranata
Ilustracija: Getty images/John Moore / Staff

"Do 09.55 sati po lokalnom vremenu preko Jedrena našu zemlju je napustilo 76.358 migranata", naveo je resorni ministar u poruci na Tviteru.

Tokom jučerašnjeg dana Tursku je napustilo 36.776 migranata. Migranti iz Turske u kolonama su krenuli ka Evropi preko provincije Jedrene koja je smeštena na turskoj granici sa Grčkom i Bugarskom.

Hiljade migranata stigle su na granični prelaz Kapikule i napuštaju Tursku ka Grčkoj. Turski graničnici ih ne sprečavaju u tome od petka, navodi Anadolija.

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan juče je izjavio da je ta zemlja i ranije upozoravala da neće moći podneti teret novog migrantskog vala i da će morati otvoriti granice ako se nastavi kriza i migrantski val iz Sirije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: