Prva žrtva koronavirusa u Americi

Jedan muškarac preminuo je u saveznoj američkoj državi Vašington od posledica COVID-19, što je prva zabelezena smrt od posledica tog virusa u SAD.

Izvor: B92

Subota, 29.02.2020.

20:27

Prva žrtva koronavirusa u Americi
Foto: Depositphotos, rbhavana

Saopštili su zdravstveni zvaničnici.

U saopštenju zvaničnika države Vašington nisu objavljeni detalji o smrti muškarca, ali je najavljeno da će kasnije večeras biti održana konferencija za novinare, prenosi Rojters.

Portparol zdravstvene ustanove EvergrinHelt (EvergreenHealth) Kejs Dal rekao je da je muškarac preminuo u toj bolnici u Kreklandu, ali nije pružio detaljnije informacije, prenosi AP.

Zdravstveni zvaničnici u državi Vašington i okrugu King saopštili su da su identifikovane nove osobe zaražene virusom, "od kojih je jedna preminula".

Oni nisu naveli koliko je novih slučajeva registrovano.

Guverner države Vašington Džej Insli rekao je da je osoba koja je preminula muškarac iz te države. Američki predsednik Donald Tramp izjavio je večeras da je prva žrtva koronavirusa u SAD žena u kasnim pedesetim godinama, kod koje je već registrovan visok rizik po zdravlje.

Tramp je rekao da su 22 osobe zaražene koronavirusom u SAD i dodao da će verovatno biti zabeleženo još slučajeva, prenosi AP.

Američki predsednik oglasio se nakon što su zdravstveni zvaničnici Vašingtona saopštili da je jedna osoba preminula od posledica COVID-19 u toj saveznoj državi.

On je rekao da bi zdravi Amerikanci trebalo da se oporave ukoliko se zaraze novim virusom.

Pretnja novim koronavirusom paralisala je svetska tražista i javnost, ali Tramp kaže da "nema uopšte razloga za paniku".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: