Mediji: DS danas o bojkotu izbora

Predsedništvo Demokratske stranke (DS) razmatraće danas na sednici u Beogradu odluku o bojkotu predstojećih izbora.

Izvor: Tanjug
Podeli

Odnosno, razmatraće zahtev predsednika Opštine Paraćin Saše Paunovića da udje u izbornu trku na lokalnom nivou, pišu "Večernje novosti".

Prema informacijama lista, predsednik stranke Zoran Lutovac na ovaj način želi da zaobiđe Glavni odbor, čiju je sednicu, prema Statutu, trebalo da zakaže za najkasnije upravo danas, a što uporno izbegava, jer u njemu sve više gubi podršku.

S druge strane, značajan broj funkcionera stranke smatra da sve ključne odluke o njenoj politici, uključujući i eventualno preispitivanje odluke o bojkotu izbora, mora da donese Glavni odbor.

"Novosti" navode i da je u četvrtak Lutovac doživeo još jedan udarac jer je novi sastav Statutarne komisije poništio odluke o raspuštanju "neposlušne" Omladine stranke, Beogradskog odbora i još šest odbora u Beogradu.

Takođe, deo DS predvođen Balšom Božovićem, Radoslavom Milojičićem Kenom i Aleksandrom Jerkov prikuplja potpise najmanje trećine članova Glavnog odbora kako bi sazvali održavanje njegove sednice.

List piše i da protivnici Lutovca žele da spreče, kako kažu, Dragana Đilasa da preuzme stranku i insistiraće da eventualno preinačenje odluke o bojkotu izbora ne bude parcijalno, odnosno da ne važi samo za Paraćin ili Šabac, već za sve lokallne izbore.

strana 1 od 122 idi na stranu