Tramp potvrdio: Potpisujemo sporazum sa talibanima

Predsednik Donald Tramp kaže da će SAD uskoro potpisati sporazum s talibanima i vladom Avganistana, što bi omogućilo povlačenje trupa iz te zemlje.

Izvor: RT

Petak, 28.02.2020.

21:10

Tramp potvrdio: Potpisujemo sporazum sa talibanima
Foto: EPA/EFE Shawn Thew

Američke trupe su u Avganistanu skoro 20 godina rata.

Državni sekretar Majk Pompeo odlazi u Katar, gde će biti svedok potpisivanja sporazuma s talibanima u Dohi, dok će ministar obrane Mark Esper "dati zajedničku izjavu" s vladom u Kabulu, objavio je Tramp, prenosi "Raša tudej".

"Ako talibani i vlada Avganistana ispune ove obaveze, imaćemo snažan put napred da okončamo rat u Avganistanu i vratimo svoje trupe kući", navodi se.

Američki predsednik opisao je predstojeće obaveze kao "važan korak ka trajnom miru u novom Avganistanu, oslobođenom Al Kaide, Islamske države i bilo koje druge terorističke grupe koja bi nam želela naneti štetu" i pozvao narod Avganistana "da iskoristi ovu priliku za mir i novu budućnost".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: