Razgovarali Erdogan i Tramp: Sirijski režim, Rusija i iranski režim...

Američki predsednik Donald Tramp založio se u telefonskom razgovoru s turskim predsednikom Tajipom Erdoganom za deeskalaciju nasilja na severozapadu Sirije.

Izvor: Tanjug

Petak, 28.02.2020.

19:49

Razgovarali Erdogan i Tramp: Sirijski režim, Rusija i iranski režim...
Foto: EPA-EFE/OLIVIER HOSLET

Sinoć su u napadu sirijskih snaga ubijena 33 turska vojnika.

On je pozvao sirijsku vladu, Rusiju i Iran da obustave ofanzive, saopštila je Bela kuća.

"Tramp je potvrdio podršku naporima Turske da se smiri situacija i izbegne humanitarna katastrofa", rekla je portparolka Bele kuće Džud Dir.

Dvojica lidera saglasna su da "sirijski režim, Rusija i iranski režim moraju da obustave svoje ofanzive pre nego što nedužni civili budu ubijeni i raseljeni", prenosi Rojters.

Ankara je takođe saopštila da su Tramp i Erdogan razgovarali o situaciji u regionu i saglasili se da je neophodno preduzeti dodatne korake da se reši humanitarna drama u Idlibu, gde ima skoro milion raseljenih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: