Stigle pretnje iz Turske: "Ratovali smo protiv Rusije 16 puta, i ponovo ćemo"

Savetnik turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, Mesut Haki Ćasin, nagovestio je da je Ankara spremna na mogući rat sa Rusijom.

Izvor: RT

Petak, 28.02.2020.

18:17

Stigle pretnje iz Turske:
Ilustracija: Getty images/ Gokhan Sahin / Stringer

Izjava dolazi nakon što su tenzije u sirijskoj provinciji Idlib eskalirale u poslednja 24 sata, piše "Raša tudej".

"U prošlosti smo ratovali protiv Rusije 16 puta i ponovo ćemo", rekao je.

Zvaničnik je ukazao na značajno muslimansko stanovništvo i tvrdio će se zemlja "raspasti iznutra" ako izbije oružani sukob između Moskve i Ankare.

NATO je u petak održao hitan sastanak na kojem je razgovarao o situaciji u Idlibu, posle zahteva svoje članice Turske. Zvaničnici u Ankari obećali su da će se osvetiti Damasku nakon napada.

Takođe, danas su se ruski predsednik Vladimir Putin i turski lider Redžep Tajip Erdoan u telefonskom razgovoru saglasili da je potrebno uvesti nove mere kako bi se smanjile tenzije i normalizovala situacija na severozapadu Sirije, saopštio je Kremlj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

63 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: