Haos na granici Turske i Grčke: Sukob policije i migranata; Erdogan ih šalje autobusima? VIDEO

Graničari na severoistiočnoj granici Grčke sa Turskom suzavcem su rasterivali oko 500 izbeglica i migranata.

Izvor: B92, Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos
Tanjug/AP Photo/Giannis Papanikos

Migranti su pokušali da uđu u Grčku - i EU, nakon što je Ankara smanjila kontrolu, odnosno odlučila je da više ne zaustavlja izbeglice iz Sirije koji kopnom i morem pokušavaju da stignu u Evropu,

Turski graničari nestali su ovog jutra, rekao je gradonačelnik Orestijade Vasilis Mavradis, dodajući da je grupa migranata pokušala da uđe preko Kastanjesa.

Ovo je prvi put da je toliko velika grupa migranata pokušala masovno da pređe.

Za list Katimerini izvori su rekli da je povećan broj patrola u ovoj oblasti i postavljena je žičana ograda koja osigurava svaki centimetar granice.

Na društvenim mrežama kruže informacije sa video-snimcima, gde se navodi da Turska obezbeđuje autobuse za migrante i šalje ih do graničnih prelaza sa Grčkom i Bugarskom.

Micotakis: Grčka neće tolerisati ilegalan ulazak migranata

Grčka neće tolerisati nijedan ilegalan ulazak migranata preko njene granice i povećaće bezbednost na svojim granicama, upozorio je danas grčki premijer Kirijakos Micotakis.

"Grčka ne snosi nikakvu odgovornost za tragične događaje u Siriji i neće snositi posledice odluka koje su doneli drugi", naveo je on na Tviteru, prenosi Rojters.

Migranti i izbeglice počeli su da se okupljaju na grčko-turskoj kopnenoj granici pošto je Turska upozorila da će pustiti na hiljade izbeglica koje drži u zemlji od 2016. po sporazumu Ankare i EU, a koji žele da dođu do Evrope.

strana 1 od 553 idi na stranu