"Odluka Kurtija pokazatelj moći SAD"

Odluka Aljbina Kurtija o delimičnom ukidanju taksi na srpsku robu pokazatelj je moći i uticaja SAD, tvrdi Edvard Džozef predavač na univerzitetu Džons Hopkins.

Izvor: B92

Petak, 28.02.2020.

07:47

EPA-EFE/VALDRIN XHEMAJ

On je u izjavi za Glas Amerike dodao da je, međutim, "potrebno videti da li će Kurti uvesti neke recipročne mere i kakva će biti američka reakcija na to" jer je jasno da specijalni izaslanik SAD Ričard Grenel želi napredak dijaloga i postizanje sporazuma između Beograda i Prištine.

Prema njegovom mišljenju, to što se Kurti saglasio sa ukidanjem tarifa bez uvođenja reciprociteta o kom je govorio, jako je značajno.

"Ukazuje da Kurti možda i nije toliko prkosan u vezi s temama vezanim za dijalog kao što je delovalo dok je bio opozicioni političar. Drastične su razlike između kritikovanja spolja (iz opozicije) i odgovornosti koje stičete kada preuzmete posao", zaključio je Džozef.

Pročitajte još:

Kurti: Ukidamo takse od 15. marta

"Neverovatan istorijski uspeh"

Haradinaj o "Aljbinu prevarantu": Predao se Srbiji. Ovo je početak povratka Srbije i Rusije na Kosovo

Šamar od Amerike: "Kurti pravi ozbiljnu grešku, SAD ne podržavaju njegove polumere o taksama"

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: