Raste broj žrtava u Italiji, zaražena i iranska potpredsednica, prvi slučaj u Severnoj Irskoj

Još tri osobe su preminule od posledica koronavirusa u Italiji, čime je broj žrtava porastao na 17, saopštila je tamošnja agencija za civilnu zaštitu.

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.02.2020.

19:41

Raste broj žrtava u Italiji, zaražena i iranska potpredsednica, prvi slučaj u Severnoj Irskoj
Getty Images/Emanuele Cremaschi

Broj potvrđenih slučajeva je, takođe, porastao na 650, navode zvaničnici.

Samo sedam sati ranije na konferenciji za novinare je objavljeno da je zabeleženo 528 zaraženih.

Većina zaraženih je iz severnih regija Lombardija i Veneto, prenosi Rojters.

U Severnoj Irskoj potvrđen je danas prvi slučaj koronavirusa.

Reč je o pacijentu koji je doputovao iz Italije preko Dablina, rekao je novinarima najviši regionalni zdravstveni zvaničnik Majkl Mekbrajd, prenosi Rojters.

U Ujedinjenom Kraljevstvu prethodno je registrovano 15 slučajeva zaraženih novim virusom.

Zaražena iranska potpredsednica, broj umrlih 26

U Iranu je od epidemije novog koronavirusa umrlo 26 osoba, saopštile su tamošnje vlasti novi bilans i dodale da je nekoliko zvaničnika obolelo od virusne upale pluća.

Ministarstvo zdravlja navelo je da je danas preminulo sedam osoba i da se broj umrlih popeo na 26. Dodaje se da je 245 osoba inficirano novim virusom.

Agencija Irna javila je da je, pored zamenika ministra zdravlja Iradža Hariršija i poslanika Alija Motaharija, novim koronavirusom zaražena i potpredsednica zadužena za porodična i ženska pitanja Masumet Ebtekar.

Oboleo je i Modžtaba Zolnur, predsednik Odbora za nacionalnu bezbednost i spoljne poslove u iranskom parlamentu.

Lokalni mediji preneli su da je od te bolesti preminuo teolog Hadi Hrorošahi, koji je bio prvi iranski ambasador u Vatikanu.

Iranske vlasti su u sredu uveče uvele ograničenja u kretanju gradjana kako bi se sprečilo širenje zaraze.

Otkazana je i za sutra zakazana nedeljna molitva u Teheranu i u više od 20 gradova Irana. Broj potvrđenih slučajeva korona virusa u Francuskoj više se nego udvostručio u poslednja 24 časa, saopštio je francuski ministar zdravlja Olivije Veran, navodeći da je broj zaraženih porastao sa 18 na 38.

Veran je na konferenciji za novinare objasnio da je do ovako naglog porasta došlo pošto su identifikovane takozvane "kontakt osobe" koje se povezuju s ranije poznatim slučajevima.

Ministar je naglasio da je Francuska spremna za epidemiju korona virusa, prenosi Rojters.

Francuski visoki zdravstveni zvaničnik Žerom Salomon naveo je da je od 38 zabeleženih slučajeva, dvoje ljudi preminulo, 12 je izlečeno, a 24 se i dalje nalazi u bolnici, od kojih je dvoje u teškom stanju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: