Šta je ukrajinski mitropolit poručio Crnogorcima VIDEO

Mitropolit crnogorsko-primorski Amfilohije i mitropolit kijevski Onufrije, predvodili su litiju u četvrtak veče ulicama Podgorice.

Izvor: B92, vijesti.me

Četvrtak, 27.02.2020.

23:00

Šta je ukrajinski mitropolit poručio Crnogorcima VIDEO
Foto: Mitropolija crnogorsko-primorska

Onufrije je, pre početka molebana i litije, svečano dočekan u Hramu Hristovog Vaskrsenja.

Onje nakon litije kazao da je, kada je dobio poziv od Amfilohija da dođe u Crnu Goru, imao je sliku o Crnogorcima koja se formirala dok je učio bogosloviju, prenose crnogorske "Vijesti".

"Zapamtio sam da je narod hrabar i silan. Ali kad sam došao ovde i video veliki broj ljudi, shvatio sam da ste lepši i blagorodniji nego što sam zamišljao", rekao je Onufrije u Crnoj Gori.

On je kazao da "čovek može biti lep samo kada živi s Bogom".

"Ko je sa Hristom, njega ne može nikakvo zlo da nadvlada", poručio je Onufrije.

Poželio je da Božja blagodat čuva vernike, njihove porodice i njihovu zemlju.

Amfilohije je nakon litije rekao da je mitropolit iz Ukrajine doneo blagoslov Svetog Vladimira, duhovnog oca svih slovenskih naroda, koji je 988. krstio ruski narod u Dnjepru.

On je istakao da stiče utisak da iz "zvaničnih televizija" još nisu došli da snime litiju koja utemeljuje budućnost Crne Gore.

Sveštenik Nikola Pejović je kazao da nije slučajno da je litiju predvodio mitropolit Onufrije, jer "najbrojnije litije budu u Kijevu, gde se okupi 300.000 ljudi".

Litije se širom Crne Gore organizuju svakog četvrtka i nedelje u znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi veroispovesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: