Vučić: Dovešću Erdogana da proba ćevape

Predsednik Srbije je na otvaranju hotela "Mona Plaza" istakao da Srbiji ne bi smetao dolazak kineskih turista i da bi bilo organizovano da svi budu pregledani.

Izvor: B92
Podeli
EPA/ANDREJ CUKIC
EPA/ANDREJ CUKIC

"Beograd je jedan od najotvorenijih gradova i imaćemo sve više uspeha u turizmu i hotelijerstvu", poručio je Vučić.

Istakao je, takođe, da Srbija ima bezvizni režim i sa zemljama na istoku i zapadu, sa najmoćnijim azijskim zemljama. Imamo najveći porast broja turista, Rumunija, Turska i Kina, rekao je on

Dodao je da imamo i rast turista iz Rusije i Nemačke i da bi sa njima trebalo napraviti više aranžmana. Poručio je hotelu Mona da istraje u naredna dva ili tri meseca zbog panike i širenja negativnih vesti oko koronavirusa, kao i da će država pomoći ako bude trebalo.

Hotel Mona Plaza, u čiju je izgradnju uloženo 30 miliona evra, svečano je otvoren danas.

Hotel se prostire na oko 20.000 kvadrata, kategorisan je sa četiri zvezdice, a izgrađen je na Dorćolu na mestu na kojem se nekada nalazila prva srpska fabrika čokolade čiji je tvorac trgovac i industrijalac Kosta Šonda.

Vučić je obišao hotel i razgovarao sa zaposlenima, a posebno se zadržao u restoranu, gde se fotografisao sa kuvarima i saznao, kako su mu rekli, da oni dobro spremaju i savremena i tradicionalna jela, kao i da će imati poseban recept za ćevape.

"Gledaću da dovedem Erdogana da proba ćevape koji se prave od junetine i ovčetine. On je normalan čovek, voli da ode među narod i da proba to što ljudi pripreme. To će biti signal i ostalima da dolaze u vaš hotel", kazao je Vučić.

strana 1 od 122 idi na stranu