DS na izbore kao stranka ili kao pojedinci?

"Politika" piše danas da je gotovo izvesno da će na predstojeće izbore na jednoj listi izaći "partije i pokreti proevropske orijentacije".

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 27.02.2020.

07:16

DS na izbore kao stranka ili kao pojedinci?

Kao i da bi na njoj mogla da se nađe i Demokratska stranka (DS) ili, ako ona ostane pri bojkotu, neki njeni istaknuti pojedinci.

Prema pisanju lista, okosnicu tog okupljanja činio bi pokret "Srbija 21", koji bi danas trebalo da obelodani svoj stav, a na listi bi bili i Vojvođanski front, Stranka moderne Srbije i Građanski forum.

Demokratska stranka konačnu odluku trebalo bi da donese na sednici Glavnog odbora koja bi trebalo da se održi do kraja nedelje, odnosno, prema statutu, 29. februara.

Poslanica DS-a Nataša Vučković kaže za list da bi za stranku bila dobra odluka o izlasku na parlamentarne izbore na listi srodnih proevropskih partija.

"Demokratska stranka sada ima priliku da proceni da li je bila dobra odluka iz septembra o bojkotu izbora i, po mom mišljenju, ispravi tu odluku... Očekujem da će velilki broj opštinskih odbora, pored Paraćina, podržati ideju da DS učestvuje na lokalnim izborima", rekla je Vučkovićeva.

Dodala je da očekuje da bi mogla biti doneta i odluka da DS izađe na parlamentarne izbore.

Prema njenim rečima, udružuju se partije koje imaju srodne programe, "za razliku od ovih nesrodnih i nesličnih u Savezu za Srbiju (SzS)".

"Politika" podseća da je u Šapcu u toku intenzivna predizborna kampanja stranke Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića, koja je zbog odluke da izađe na lokalne izbore isključena iz SzS-a, s kojom će na izbore, pored nekoliko gupra građana, izaći i lokalni odbor DS-a.

"Blic" piše danas da se i predsednik opštine Paraćin i potpredsednik DS-a gotovo izvesno sprema za izbore, sa ili bez saglasnosti demokrata.

Prema pisanju lista, Paunović pripremio je i plan B ako DS ostane pri stavu da na izbore ne izađe.

Kako za list kaže jedan izvor id DS-a, Paunović bi mogao da na izbore izađe ne na listi DS.a, već ispred grupe građana, a već se navodno zna i njen naziv: "Samo napred, Saša Paunović".

"Nije nepoznanica da je Paraćin jedan od retkih gradova u kojima je opozicija na vlasti, pa je njegova želja sasvim razumljiva da na te izbore izađe", rekao je taj izvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: