Vučić sa zamenikom načelnika Generalštaba UK FOTO

Vučić če sastao sa zamenikom načelnika Štaba odbrane Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije i Severne Irske, admirala Timotija Frejzera.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Instagram/ buducnostav
Foto: Instagram/ buducnostav

Sastanak je počeo u 09.00 u zgradi Generalnog sekretarijata predsednika Republike, kako je ranije saopštila Služba za saradnju sa medijima predsednika Srbije.

Predsednik je objavio fotografije sa sastanka na svom zvaničnom Instagram profilu.

"Srbija će uvek da bude čvrst oslonac za miran i stabilan Balkan", rekao je Vučić, saopštila je pres služba predsednika.

Predsednik Vučić je rekao da se nada da će srpsko-britanski odnosi dostići nivo istinskog partnerstva i da bi razmena poseta na visokom nivou doprinela snažnijim i bogatijim vezama dveju zemalja u svim oblastima.

On je izrazio zadovoljstvo što će tokom posete admirala Frejzera biti potpisan plan bilateralne vojne saradnje, koji sadrži 33 zajedničke aktivnosti.

Dvojica sagovornika su istakli da su strateški ciljevi saradnje u oblasti odbrane u narednom periodu jačanje vojnoobrazovne, vojnomedicinske i vojno-vojne saradnje.

Admiral Frejzer je rekao da je britanska strana spremna da ponudi pomoć u obrazovanju, usavršavanju i treningu pripadnika Vojske Srbije. Predloženo je održavanje zajedničkih vojnih vežbi Vojske Srbije i Oružanih snaga Ujedinjenog Kraljevstva.

strana 1 od 122 idi na stranu