NATO o mogućim sankcijama SAD zbog kupovine "pancira"

Povodom isporuke ruskog odbrambenog raketnog sistema "pancir" Srbiji, u sedištu NATO naglašavaju da je nabavka odbrambene opreme "nacionalna odluka".

Izvor: Tanjug

Sreda, 26.02.2020.

15:41

NATO o mogućim sankcijama SAD zbog kupovine
EPA/ MAXIM SHIPENKOV

Oni dodaju da Alijansa ima "vrlo dobru" saradnju sa Srbijom u oblasti odbrane i bezbednosti.

”NATO i Srbija su bliski partneri, a mi smo posvećeni jačanju našeg partnerstva sa Srbijom, poštujući u potpunosti njenu politiku vojne neutralnosti”, kažu u NATO.

Na pitanje koji je stav Alijanse povodom isporuke ruskog naoružanja Srbiji, ali i upozorenja SAD o mogućim sakcijama zbog "transakcija" sa Moskvom, u NATO ocenjuju da je pravo države da odlučuje o svojoj odbrani.

”Nabavke u toj oblasti su nacionalna odluka. Istovremeno, važno je važno je uzeti u obzir pune troškove nabavki opreme za odbranu tokom njihovog životnog veka, koji mogu biti značajni“, kaže zvaničnik Alijanse.

On naglašava da NATO i Srbija imaju vrlo dobru saradnju u oblasti odbrane i bezbednosti, što uključuje i interoperabilnost i jačanje kapaciteta Vojske Srbije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: