SAD uvode nove sankcije: Na udaru Rusija i Kina

Sjedinjene Države uvele su nove sankcije protiv 13 stranih kompanija i osoba u Kini, Iraku, Rusiji i Turskoj, zbog njihove podrške iranskom raketnom programu.

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2020.

13:01

SAD uvode nove sankcije: Na udaru Rusija i Kina
Getty Images/Mark Wilson

"Izrekli smo dvogodišnje diskrecione sankcije za 13 pojedinaca i kompanija koje uključuju ograničenja na državne nabavke u SAD, pomoć države SAD i izvoz", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da uvođenje ovih mera podvlači da iranski raketni program ostaje značajna briga po pitanju neširenja i da je to u skladu sa naporima SAD da se iskoriste sve dostupne mere kako bi se Iran sprečio da unapredi svoje raketne sposobnosti.

Svih 13 je optuženo za kršenje Zakona o neširenju (oružja za masovno uništenje) u Severnoj Koreji, Siriji i Iranu, iz 2000. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: