Ankara od Moskve očekuje prekid vatre

Turska od pregovora sa ruskom delegacijom očekuje održiv prekid vatre u sirijskom Idlibu, izjavio je ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu.

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2020.

10:36

Ankara od Moskve očekuje prekid vatre
Ilustracija: Depositphotos/Ghaith Alsayed

"Od pregovora sa ruskom delegacijom očekujemo garancije za potpuni i održivi prekid napada snaga (predsednika Sirije Bašara) Asada u Idlibu", rekao je Čavušoglu, prenosi televizija NTV, prenosi Sputnjik.

Turski ministar je dodao da snage „režima“ (sirijskih vlasti) treba da odu iza linije određene sporazumom iz Manbidža.

Čavušoglu je naveo i da bi predsednici Rusije i Turske, Vladimir Putin i Redžep Tajip Erdogan, mogli održati bilateralni sastanak pre četvorostranog samita Rusije, Turske, Nemačke i Francuske o Siriji.

Turski ministar, međutim, nije precizirao gde i kada bi taj sastanak mogao da se održi.

Ranije je predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio da će u Ankaru u sredu doći ruska delegacija na novu rundu pregovora o Idlibu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: