Izetbegović: Banjaluka je pre rata bila i bošnjačka i hrvatska

Bakir Izetbegović odgovorio je Aleksandru Vučiću rekavši da je u Banjaluci pre rata živelo više od 50 posto bošnjačkog i hrvatskog stanovništva.

Izvor: klix.ba

Sreda, 26.02.2020.

17:11

Izetbegović: Banjaluka je pre rata bila i bošnjačka i hrvatska
EPA/JUSTIN LANE

Predsednik Stranke demokratske akcije se osvrnuo na Vučićeve reči da je Banjaluka umalo pala kada je srpska strana bila najslabija, podsetivši da je u Banjaluci pre rata živelo više od 50 posto Bošnjaka i Hrvata.

"Armija RBiH je 1995. godine bila pred ulazom u Banjaluku, dok je narod bio u enklavama. Te godine nije izgubljena nijedna bitka", istakao je Izetbegović, navodi Kliks.

Predsednik Srbije je rekao da ga je general Hodžis, inače "sjajan tip", izjavom da ne razume zašto će Srbima „Pancir“ podsetio da nema odgovora na jedno njegovo, Vučićevo, pitanje:

"U redu, nećemo da kupujemo ili proizvodimo oružje, ali što ste davali kajova helikoptere i pancer haubice Hrvatskoj, zašto naoružavate Albance na Kosovu? Da ovi neće da napadnu Austriju, a oni da krenu na Albaniju? Je l'' mislite da treba da budemo najslabiji, da nam onda kada vama treba kažete 'pogledajte kako ste vojnički slabi, nemojte da pustimo neke protiv vas, kao 1995. kada je zamalo pala Banjaluka?'", rekao je Vučić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: