Zaplenjeno pet tona kokaina, uhapšeni državljani Crne Gore FOTO

U vodama Venecuele na brodu Aresa zaplenjeno je ukupno pet tona kokaina i uhapšeni su crnogorski državljani, saopšteno je iz Uprave policije Crne Gore.

Izvor: RTCG

Sreda, 26.02.2020.

10:57

Default images

Na brodu je ranije danas pronađena tona kokaina a kasnije još četiri. Potraga se, kako su kazali, i dalje nastavlja.

Kako je ranije danas saopšteno iz Uprave policije Crne Gore, postupajući po informacijama koje je su oni uputili partnerskim službama Velike Britanije, u vodama Venecuele, u Arubi realizovana je velika međunarodna policijska akcija u kojoj je na brodu Aresa za sada zaplenjeno više od jedne tone kokaina.

"Brod 'Aresa' je lociran i opserviran celom rutom plovidbe duž Južne Amerike, sa posebnim merama nadzora pri svakom ulasku i izlasku iz luka. Nakon dobijanja operativnog podatka da je kokain 'ubačen' na 'Aresu' Mornarica Kraljevine Holandije je u Arubi presrela brod i započela detaljan pretres koji je i dalje u toku", saopšteno je iz policije.

Uhapšeni su, kako navode, crnogorski državljani koji su bili članovi posade.

Sumnja se da je kokain ovim brodom, iz Kolumbije trebalo da bude prokrijumčaren do jedne od luka u Zapadnoj Evropi, prenosi RTCG. "Crnogorska policija u dužem vremenskom periodu kroz konkretnu i operativnu razmenu podataka sa partnerskim službama, vođenjem zajedničkih istraga, postiže značajne rezultate", ističu iz crnogorske Uprave.

Zaplena kokaina u Arubi je, kako su kazali, rezultat konkretne saradnje Uprave policije Crne Gore sa partnerima iz Velike Britanije, Republike Srbije, Kraljevine Holandije i partnerskim službama drugih zemalja.

"Ova istraga je primer najbolje prakse kada je reč o vođenju međunarodnih predmeta, te pokazatelj da se samo kontinuiranim zajedničkim radom može doći do kvalitetnih rezultata u presecanju lanaca krijumčarenja droge na međunarodnom nivou", zaključuju iz Uprave policije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: