"Dodikova sednica": Poslanici o poseti Đukanovića

U Banjaluci će pored redovne sednice, na zahtev člana Predsedništva Bosne i Hercegovine Milorada Dodika, biti održano i posebno skupštinsko zasedanje.

Izvor: B92

Sreda, 26.02.2020.

08:12

Foto: Depositphotos/Ale_Mi, arhiva

Na dnevnom redu sednice naći će se "izjašnjenje o izjavama člana Predsedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske o proglašenju Zaključka i Odluke Predsedništva Bosne i Hercegovine, usvojenim na 9. redovnoj sednici održanoj 19. februara 2020. godine, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske".

Tako će poslanici NSRS-a raspravljati o vitalnom entitetskom interesu kada je reč o zvaničnoj poseti predsednika Crne Gore Mila Đukanovića Bosni i Hercegovini, 2. i 3. marta ove godine.

Takođe, raspravljaće i o Dodikovoj kvalifikaciji da je štetna po vitalne interese RS-a i odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između Bosne i Hercegovine i Evropske unije o aktivnostima koje provodi Agencija za evropsku graničnu i obalnu stražu na teritoriji Bosne i Hercegovine (Frontex).

Na dnevnom redu redovnog zasedanja je još osam tačaka, među kojima i izmene zakona o radnim odnosima u državnim organima i o statusu funkcionera jedinica lokalne samouprave, kojima bi trebalo da se ukine "beli hleb" za funkcionere u RS.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: