Automobilom uleteo u karnevalsku povorku, 35 povređenih, većinom deca

Trideset pet osoba, od kojih su polovina deca, hospitalizovane su danas, dan nakon što je automobil uleteo u karnevalsku povorku u Nemačkoj.

Izvor: B92

Utorak, 25.02.2020.

14:55

Automobilom uleteo u karnevalsku povorku, 35 povređenih, većinom deca
EPA/MAXIMILIAN VON LACHNER

Vozač, 29-godišnji državljanin Nemačke iz te oblasti, takođe se nalazi u bolnici zbog teških povreda glave, rekao je portparol policije Hening Hin.

Policija je nastavila da traži motiv za njegovu akciju, za koju veruje da je namerna.

"Ne možemo ništa precizno da kažemo o njegovim motivima", rekao je Hin novinarima, dodajući da policija još nije mogla da ispita osumnjičenog zbog njegovog stanja.

Policija Severnog Hesena saopštila je da je povređeno osamnaestoro dece.

Pored 35 povređenih koji su tokom noći smešteni u bolnice, još 17 ljudi je lečeno i poslato kući nakon incidenta koji se dogodio juče po podne u Folkmarsenu, blizu grada Kasela.

Širom Nemačke juče su održane karnevalske proslave, a najveće u Kelnu, Diseldorfu i Majncu.

Folkmarsen, koji ima 7.000 stanovnika, nalazi se u centralnom delu Nemačke, u saveznoj državi Hesen.

Hesen je još u šoku zbog prošlonedeljnog rasističkog oružanog napada u predgradju Frankfurta, u kojem je 43-godišnji Nemac ubio devet osoba imigrantskog porekla, a potom i svoju majku i sebe.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: