"Neće nas Vučić podučavati"

Crnogorski premijer Duško Marković tvrdi da je Mitropolija crnogorsko-primorska poreski obveznik koji ne ispunjava obaveze, te da Zakon važi za sve.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.02.2020.

15:16

EPA-EFE/ROBERT GHEMENT

O tome ih, kaže, neće podučavati niko, pa ni predsednik Srbije, prenele su podgoričke Vijesti.

"Zakon važi za sve, o tome nas neće podučavati niko, pa ni predsednik Srbije. Poreski obveznici su oni koji rade i ostvaruju prava u Crnoj Gori, a ne građani druge države i njeni zvaničnici. Poreska uprava Crne Gore radi zakonito", rekao je Marković u Londonu, gde učestvuje na IV investicionoj konferenciji za Zapadni Balkan koju je organizovala Evropska banka za obnovu i razvoj.

Direktor Poreske uprave Miomir M. Mugoša rekao je u subotu da je MCP dužna više miliona evra na ime poreza, što su iz MCP negirali, tvrdeći da su to neprovereni i neutvrđeni podaci.

Iz MCP kažu da je u pitanju "hajka protiv Crkve".

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u međuvremenu da će Srbija platiti "sve što treba", ukoliko je to potrebno, a da se ne oduzimaju svetinje SPC.

Ekonomski eksperti, koji su želeli da ostanu anonimni, međutim, kažu za Vijesti, da je Mugoša obelodanjivanjem informacije o poreskom dugu SPC prekršio Zakon prema kojem su takve informacije tajna.

Sada bi, kažu, Mugoša trebalo da saopšti i imena i nazive svih drugih poreskih obveznika koji su dužni po tom osnovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: