Održan hitan sastanak, uvedene posebne mere na svim graničnim prelazima

Radna grupa Ministarstva zdravlja za kontrolu novog korona virusa (Covid-19) naložila je pojačan nadzor i posebnu kontrolu putnika koji dolaze iz Italije.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/Bradatata
Ilustracija: Depositphotos/Bradatata

Na svim graničnim prelazima naložen je nadzor radi preduzimanja odgovarajućih mera povodom novonastale situacije sa širenjem tog virusa u Italiji.

U saopštenju objavljenom na sajtu Ministarstva zdravlja navodi se da je na hitnom sastanku Radne grupe izvršeno usklađivanje kriterijuma u algoritmu za postupanje u nadzoru nad putnicima, koji su boravili u zaraženim, odnosno epidemiološki rizičnim područjima, a koje podrazumeva pojačan nadzor putnika na graničnim prelazima.

Osim putnika koji su boravili na teritoriji Kine u oblastima zahvaćenim epidemijom novim koronavirusom, od danas su pojačanim nadzorom i posebnom kontrolom, na svim graničnim prelazima, obuhvaćeni i putnici koji dolaze iz Italije.

Takođe je izmenjeno i zdravstveno upozorenje koje se deli putnicima, a koje se odnosi na zaražena, odnosno, epidemiološki rizična područja.

Kako se navodi, održani su i sastanci sa predstavnicima Vojske Srbije i drugim nadležnim državnim organima, kao i Svetskom zdravstvenom organizacijom (WHO) radi preduzimanja svih neophodnih mera kako bi se sprečilo širenje virusa na teritoriji Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 102 idi na stranu