Brnabićeva: Očekujemo Džonsona ove godine

Premijerka Srbije Ana Brnabić sastala se danas u Londonu sa ministrom odbrane Ujedinjenog Kraljevstva Benom Valasom.

Izvor: B92

Ponedeljak, 24.02.2020.

17:51

Brnabićeva: Očekujemo Džonsona ove godine
FOTO TANJUG / VLADA REPUBLIKE SRBIJE, SLOBODAN MILJEVIC / bb

Brnabićeva je u razgovoru istakla da je Srbija opredeljena za jačanje sveukupnih odnosa, posebno političkog dijaloga na najvišem nivou.

"Očekujemo da premijer Boris Džonson poseti Srbiju ove godine", kazala je Brnabićeva, a navedeno je u saopštenju vlade.

Brnabićeva i Valas su se saglasili da je saradnja dve zemlje u oblasti odbrane veoma razvijena, pre svega vojnoobrazovna i vojnomedicinska.

Na sastanku je bilo reči i o bezbednosnoj situaciji na Zapadnom Balkanu, kao i o daljem jačanju privredne saradnje dve zemlje.

U prvih 11 meseci prošle godine, izvoz usluga u Veliku Britaniju bio je 552 miliona evra, a uvoz 274 miliona evra, čime je ova zemlja na drugom mestu kao najvažnija za izvoz usluga.

Kada je reč o izvozu IT, u prvih 11 meseci 2019. vrednost izvoza je bio 139 miliona evra, a uvoza 54 miliona evra. Takođe, poslednjih godina beleži se i rast spoljnotrgovinske razmene.

Premijerka Brnabić je zaključila da je Srbija opredeljena za dalje unapređenje saradnje sa Ujedinjenim Kraljevstvom u svim oblastima nakon izlaska te države iz Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: