Kostreš: Svako ko želi da pobedi Vučića mora da izađe na izbore

Generalni sekretar Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Bojan Kostreš pozdravio je odluku stranke Zajedno za Srbiju (ZZS) da izađe na lokalne izbore u Šapcu.

Izvor: Beta

Ponedeljak, 24.02.2020.

09:20

Kostreš: Svako ko želi da pobedi Vučića mora da izađe na izbore

Kostređ je ocenio da je izlazak na izbore jedini način da se opozicija suprotstavi aktuelnoj vlasti.

Kako se navodi u saopštenju, Kostreš je kazao da je "bojkotom izbora smanjuju broj izašlih i samim tim omogućavaju veći broj poslanika Srpskoj naprednoj stranci".

"Svako ko želi da pobedi Aleksandra Vučića mora da izađe na izbore. Možda ga ne možemo pobediti na ovim izborima, ali možemo osloboditi neke lokalne samouprave, kao što smo to uradili u prvoj fazi rušenja (Slobodana) Miloševića", naveo je Kostreš u izjavi za javnost.

Prema njegovoj oceni, ukoliko se obezbedi veća izlaznost opozicionih birača, "Vučić pada ispod 40 odsto" i "neće moći samostalno da formira vladu".

"A to je prvi tek korak. Vojvođanski front će pokušati da zajedno sa drugim proevropskim političkim strankama pokretima i pojedincima upravo to i učini. Mi ne želimo da se povlačimo, mi idemo u političku borbu institucionalnim i zakonskim putem iako smo svesni da uslovi nisu savršeni. Sedenjem kod kuće se Vučiću omogućava svevlast a mi to ne želimo", rekao je Kostreš.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: