Tramp očekuje da će ga u Indiji dočekati "milioni ljudi"

Američki predsednik Donald Tramp otputovao je u nedelju u dvodnevnu državnu posetu Indiji, gde očekuje da će ga dočekati "milioni" ljudi.

Izvor: B92

Nedelja, 23.02.2020.

22:53

Tramp očekuje da će ga u Indiji dočekati
EPA-EFE/DIVYAKANT SOLANKI

"Radujem se što ću biti s narodom Indije", rekao je republikanski milijarder na travnjaku Bele kuće pred odlazak u svoju prvu posetu toj zemlji koja mu priprema doček na najvišem nivou.

Pored posete Tadž Mahalu, Donald Tramp će učestvovati na svečanosti na stadionu za kriket s premijerom Indije Narendrom Modijem.

"Biće milioni i milioni ljudi", rekao je Tramp o svom putovanju.

"Čuo sam da će to biti veliki događaj, neki čak kažu da je najveći događaj koji je Indija ikada videla. To mi je rekao i premijer", tvrdio je on.

Predsednik ne krije svoju ljubav prema velikim masama, redovno se hvali "poplavom" njemu posvećenih crvenih kačketa na predizbornim skupovima koje voli da upoređuje sa skupovima njegovih demokratskih protivnika.

Ali indijske vlasti navele su da nikada ne očekuju više od 100.000 ljudi po događaju tokom posete gosta iz Amerike, te ni na stadionu u Ahmedabadu.

Narendra Modi i Donald Tramp već su učestvovali na sličnom skupu u septembru 2019. godine u Hjustonu, u Tekasu, prilikom posete indijskog premijera Sjedinjenim Državama. Ta manifestacija je bila predstavljena kao najveći prijem ikada organizovan za strane lidere u Sjedinjenim Državama, osim pape.

Mada je Indija planirala da američkog predsednika dočeka s velikom pompom, ta državna poseta ne bi trebalo da bude prilika za velike objave zbog jakih trgovinskih tenzija između dve zemlje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: