Putin: Ruskom oružju nema ravnog u svetu

Ruska vojska i mornarica biće opremljene najsavremenijim oružjem koje uključuje laserske i hipersonične sisteme, najavio je ruski predsednik Vladimir Putin.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.02.2020.

18:12

Putin: Ruskom oružju nema ravnog u svetu
Getty Images/Marianna Massey

"Uradićemo najviše što možemo da naša vojska i mornarica budu još naprednije, što znači jačanje sposobnosti strateških snaga, usmeravanje najsavremenijih hardverskih rešenja u sve rodove vojske, uključujući laserske, hipersonične sisteme i sisteme visoke preciznosti", rekao je Putin na koncertu povodom Dana branilaca otadžbine.

On je dodao da većina ruskog oružja nema ekvivalent u svetu, prenosi TAS S.

Putin je, uoči obeležavanja 75 godina od Dana pobede u Drugom svetskom radu, 9. maja, rekao da Rusija neće dozvoliti prekrajanje istorije borbe protiv nacizma i poručio da će obelodaniti takve pokušaje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: