Dvoje migranata poginulo u saobraćajnoj nesreći u Albaniji

Dva migranta su poginula, a sedam je povređeno kada je vozilo u kome su se nalazili sletelo sa litice na jugu Albanije, saopštila je danas albanska policija.

Izvor: B92

Nedelja, 23.02.2020.

16:35

Dvoje migranata poginulo u saobraćajnoj nesreći u Albaniji
Ilustracija: Getty images/ Christopher Furlong

U vozilu se nalazilo devet ilegalnih migranata, najverovatnije Sirijaca, a do nesreće je došlo kada je vozač izgubio kontrolu i pao sa litice u Gramsu, 80 kilometara od Tirane.

Sedam povređenih migranata i vozač (28) prebačeni su u bolnicu, a vozač je naknadno uhapšen i optužen za ilegalno krijumčarenje ljudi i preti mu 15 godina zatvora.

Albanija je nedavno pojačala zakon o ilegalnom krijumčarenju migranata i po kome oibično deportuje migrante u zemlje iz kojih su ilegalno ušli u nju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: