Pedesetoro učenika vraćeno sa ekskurzije u Italiji

Pedesetak učenika srednje škole "Jure Kaštelan" iz Omiša zbog mera predostrožnosti zbog koronavirusa vraća se sa trodnevnog izleta u Italiji.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.02.2020.

13:24

Pedesetoro učenika vraćeno sa ekskurzije u Italiji
Ilustracija: Getty images/ David McNew

Direktorka srednje škole Tereza Srdelić rekla je da nema razloga za paniku i da učenici neće biti smešteni u karantin jer nisu bili na zaraženom području, ali da će dobiti letke s informacijama kako da postupaju ako se pojave bilo kakvi simptomi.

"Mi smo se čuli pre otprilike sat vremena s našim vodičima, nastavnicima koji su s učenicima na izletu. Deca su odlično, nema bolesnih, sve je u redu, nema potrebe ni za kakvom panikom", rekla je Srdelić.

Zbog porasta broja obolelih od koronavirusa italijanska vlada je odlučila da blokira pristup nekim gradovima i opštinama u regionima u kojima ima najviše zaraženih.

Prema poslednjim informacijama, u Italiji je zaraženo 110 ljudi, a umrlo je dvoje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: