Klačar: Odluka Zelenovića razumljiva, a stvoriće konfuziju

Bojan Klačar kaže da je odluka gradonačelnika Ssapca i jednog od lidera Zajedno za Srbiju Nebojše Zelenovića da izađe na lokalne izbore očekivana.

Izvor: Tanjug

Nedelja, 23.02.2020.

13:48

Klačar: Odluka Zelenovića razumljiva, a stvoriće konfuziju
Foto: B92, arhiva

Kako navodi izvršni direktor CeSID-a- odluka je razumljiva, mada će, kaže, stvoriti konfuziju kod birača.

"Verovatno je Zelenović sa približavanjem izbora i sam postao svestan koliko će veliki problem da nastane za njega i njegovu političku stranku sa činjenicom da neće biti na tim izborima", kaže Klačar za Tanjug.

To nas, smatra Klačar, vraća do važnog pitanja da li se to moglo odlučiti ranije.

"Odluka o proglašenom bojkotu izvesno je bila preuranjena i čini se da niko u julu ili u avgustu kada je doneta nije razmišljao zapravo kakve realno posledice mogu da nastanu", ocenio je Klačar.

Uveren je da će ova odluka stvoriti konfuziju kod birača, pošto će im se teško objasniti da treba da bojkotuju parlamentarne izbore, a da glasaju na lokalu.

Biće, kaže, vrlo teško voditi jednu takvu kampanju.

"Ipak, odluka Zelenovića je, ako pogledamo sve što smo imali da čujemo proteklih dana, očekivana od onog dana kada je on najavio da razmišlja da učestvuje na izborima pošto se već slutilo da je ta odluka relativno sigurna", rekao je.

Podseća i da je Zelenović jako dugo vodio taj grad i neko ko ima jako veliku podršku u Ssapcu.

Dodaje da ostaje da se vidi šta će to dalje značiti za njegovu karijeru u Savezu za Srbiju i da se čini, prema prvim reakcijama, da u SzS nemaju razumevanja za njegovu odluku:

"Videćemo da li će to na kraju da dovede i do njegovog isključivanja iz SzZ, a bilo je takvih najava".

Kako je rekao, odluka Zelenovića je razumljiva ako se posmatra iz striktno političkog ugla.

"Na neki način svi mi možemo pronaći neku vrstu razumevanja zbog čega on na te izbore na kraju i izlazi", navodi Klačar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: