Koronavirus se širi Južnom Korejom - osmostruko povećanje broja zaraženih

Južna Koreja je izvestila o osmostrukom povećanju broja zaraženih koronavirusom tokom četiri dana.

Izvor: B92

Subota, 22.02.2020.

14:43

Koronavirus se širi Južnom Korejom - osmostruko povećanje broja zaraženih
EPA-EFE/YONHAP SOUTH KOREA OUT

Od toga je najveći broj slučajeva povezan sa crkvom i bolnicom u četvrtom najvećem gradu u zemlji, gde zdravstveni radnici po hitnom postupku ispituju više od 9.000 vernika.

Broj zaraženih sada iznosi 433, i postoji bojazan da će broj umrlih preći trenutna dva smrtna slučaja. Novinarima je rečeno da su pacijenti sa simptomima upale pluća ili drugih težih oboljenja prebačeni iz bolnice u Čeongdou u druge ustanove, a da je 17 u kritičnom stanju.

Prema rečima zamenika ministra zdravlja, epidemija je ušla u novu, ozbiljnu fazu. On je ipak izrazio određeni optimizam da bi bolest mogla biti zadržana u području oko grada Daegu, gde je u utorak registrovan prvi slučaj zaraze.

Vlada u Seulu je proglasila područje Daegua "zonom specijalnog upravljanja" i uputila pomoć ne bi li se ublažio manjak bolničkih kreveta, medicinskog osoblja i opreme.

Za razliku od Južne Koreje, gde broj zaraženih ubrzano raste, Kina je danas saopštila da je broj novozaraženih značajno pao, iako je još 109 osoba umrlo od virusa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: