Sablasno puste ulice nakon odluke da se zatvore javna mesta zbog koronavirusa FOTO

Najmanje devet gradova u Lombardiji i jedan u Venetu, na severu Italije, zatvorilo je barove, škole i druga javna mesta na nedelju dana.

Izvor: Beta/AFP

Subota, 22.02.2020.

09:48

Sablasno puste ulice nakon odluke da se zatvore javna mesta zbog koronavirusa FOTO
EPA-EFE/ANDREA FASANI

Objekti su zatvoreni zbog sumnje širenja zaraze novog koronavirusa.

Odluku je donelo italijansko Ministarstvo zdravlja u saglasnosti sa lokalnim vlastima. U Lombardiji je oko 50.000 ljudi zamoljeno da ne izlazi iz svojih domova nakon što je u gradiću Kodonjo otkriveno prisustvo koronavirusa.
EPA-EFE/ANDREA FASANI
Vlasti tog gradića od oko 15.000 stanovnika naložile su neposredno zatvaranje škola, prodavnica, barova, sportske hale i drugih javnih mesta
EPA-EFE/ANDREA FASANI
U tom gradiću je navodno registrovano šest slučajeva zaraze virusnom upalom pluća. Kasnije je saopšteno da ih ima više, 14 zaraženih, mada je neophodno da pacijenti urade dodatne analize kako bi se potvrdila infekcija.
EPA-EFE/ANDREA FASANI
Na području Veneta su prijavljena dva slučaja zaraze, mada to još nije potvrdilo Ministarstvo zdravlja.
EPA-EFE/ANDREA FASANI
Italija zvanično ima šest potvrđenih slučajeva zaraze.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: