Skupština: Arsić s Bukorosom

Potpredsednik Skupštine Srbije Veroljub Arsić sastao se u Dom skupštine s predsednikom Grčko-srpske parlamentarne grupe prijateljstva Hristosom Bukorosom.

Izvor: Tanjug

Subota, 22.02.2020.

17:40

Skupština: Arsić s Bukorosom
Foto: EPA / KOCA SULEJMANOVIC

Kako je saopšteno iz skupštine, Arsić je istakao da se u poslednjih nekoliko godina intenzivira saradnja Srbije i Grčke na svim nivoima, što potvrdjuju i posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić Grčkoj prošle godine, dodavši da postoji prostor za jačanje odnosa dveju zemalja, posebno u oblasti turizam i kulturu.

Arsić je izrazio veliku zahvalnost na konstantnoj podršci Grčke teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije, i istakao da Srbija izuzetno ceni stav Grčke po pitanju tzv. samoproklamovane države Kosovo.

Predsednik Grčko-srpske parlamentarne grupe prijateljstva Hristos Bukoros rekao je da dve zemlje imaju posebnu, bratsku vezu, koja datira vekovima unazad, poručivši da će intenzivno raditi na tome da unapredi diplomatske odnose sa Srbijom i podigne ih na još viši nivo.

On je istakao da Grčka ostaje pri svom stavu da nikada neće priznati nezavisnost južne srpske pokrajine, i dodao da Srbija ima njenu aktivnu podršku za članstvo u Evropskoj uniji.

Arsić i Bukoros ocenili su i da parlamentarna diplomatija može da da veliki doprinos razvoju odnosa dveju zemalja na svim nivoima, dodaje se u saopštenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: