"Službe SAD vode antirusku kampanju u istočnoj Evropi"

Američke specijalne službe pokrenule su kampanju u istočnoj Evropi protiv dobrosusedskih odnosa koje te zemlje imaju s Rusijom.

Izvor: B92

Petak, 21.02.2020.

14:28

Ilustracija: Depositohotos/ happymay

To je prenela agencija Tas, a izjavio je portparol Ruske službe za obaveštajne poslove Sergej Ivanov.

Prema informacijama koje su prikjpljene, američke specijalne službe su pokrenule veliku kampanju za diskreditaciju političkih i javnih ličnosti u istočnoj Evropi koje se zalažu za razvoj dobrosusedskih odnosa s Rusijom, rekao je Ivanov.

"U tu svrhu oni mobilišu agente i nevladine organizacije koje finansiraju službene američke agencije", kazao je Ivanov i dodao da je centar ove kampanje Bugarska.

Kako je objasnio, to je mesto na kome se špijunski skandali redovno organizuju uz naknadna neosnovana proterivanja ruskih diplomata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ministarstvo donelo odluku: Zatvaraju se škole

Zbog toplotnog talasa u Bangladešu, Ministarstvo prosvete i Ministarstvo osnovnog obrazovanja u toj zemlji saopštili su da će obrazovne ustanove biti zatvorene na sedam dana, zaključno sa 27. aprilom.

8:09

21.4.2024.

1 d

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

19 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: