Koronavirus pogodio kineske zatvore - 234 osobe zaražene, zvaničnici smenjeni

U dva zatvora izvan provincije Hubei 234 osobe su zaražene virusom, a nadležni za koje se smatra da su odgovorni za tu epidemiju su smenjeni.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/ lufimorgan
Ilustracija: Depositphotos/ lufimorgan

U pitanju su dva zatvora, u severnoj provinciji Šandong i Žedjijang na severu zemlje.

Kako prenosi Rojters, smenjen je šef provincijske pravosudne službe u Šandongu, pošto je u zatvoru u gradu Đining 207 osoba bilo pozitivno na virus.

Smenjeno je još sedam zatvorskih zvaničnika.

Prvi slučaj zaraze utvrđen je 13. februara kod jednog zatvorskog službenika.

Ova situacija pokazala je da su neke zatvorske uprave bile nemarne i nisu na pravi način sprovodile mere za prevenciju epidemije, izjavio je Ju Čenge, zamenik generalnog sekretara provincijske vlade Šandonga, prenosi Rojtes.

U zatvoru u Žeđijangu ove nedelje je zaraženo 27 osuđenika, zbog čega je smenjen upravnik zatvora. Broj novih slučajeva koronavirusa u Kini nastavio je danas da opada, pošto je potvrđeno još 889 slučajeva zaraženih.

U poslednja 24 sata prijavljeno je ukupno 75.465 slučajeva koronavirusa, a broj preminulih porastao je na 2.236 pošto je zabeleženo još 118 žrtava.

Više od 1.000 slučajeva i 11 preminulih potvrđeno je van kontinentalnog dela Kine. Broj novih slučajeva koronavirusa u padu je već danima u Kini.

"Trend pada neće se preokrenuti", rekao je zamenik glavnog sekretara Državnog saveta i član nadzorne grupe vlade Ding Siangjang.

strana 1 od 553 idi na stranu