"Ako treba i prisustvom da potvrdim da je bilo genocida u Srebrenici - dolazim"

Predsednik Crne Gore, Milo Đukanović, intervjuu za "Face TV" kaže da će, ako ga pozovu, doći u Srebrenicu na godišnjicu.

Izvor: Avaz.ba

Petak, 21.02.2020.

22:34

Foto: EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Dodao je da će prisustvom pokazati i odati počast žrtvama genocida.

"Skupština Crne Gore među prvima je u svetu usvojila Rezoluciju o genocidu, ja sam rekao da je bio genocid, ako treba i prisustvom to da potvrdim, dolazim na 25. godišnjicu, naravno", rekao je Đukanović.

Pored toga govorio je i o protestima u Crnoj Gori i rekao da da Srpska pravoslavna crkva napada Crnu Goru.

"Motiv im je odbrana svetinja, a usvojili smo zakon u kojem se ne ugrožava nijedna crkva. Manipulacija još traje. Manipulišu građanima Crne Gore. Dešavanja u Crnoj Gori nisu pitanja crkve, ovo su strogo politička pitanja. Srpska opozicija otvoreno deluje protiv Crne Gore, velikosrpski centri i ruski uticaj protiv nas. Velikosrpski nacionalizam traje već vekovima. Valja se nevolja u regionu, koja može izazvati ponovo iste probleme iz prošlosti" rekao je on, prenosi poratl Avaz.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: