Crnogorac zaražen koronavirusom, boravio sa Srbima na istom brodu

Crnogorski državljanin, član posade kruzera "Dajmond prinses", zaražen je koronavirusom, pokazali su testovi.

Izvor: Tanjug

Petak, 21.02.2020.

11:57

Crnogorac zaražen koronavirusom, boravio sa Srbima na istom brodu
EPA/TORU HANAI

On danas neće moći da bude prevezen italijanskim specijalnim letom kojim se u 14 sati evakuiše jedan srpski državljanin član posade, jer su njegovi rezultati testa na koronavirus pozitivni, saopštilo je srpsko Ministarstvo spoljnih poslova.

Na brodu je bilo 14 srpskih državljana, od kojih 12 članova posade. Ambasada Srbije u Tokiju, u saradnji sa kompanijom Prinses kruziz, razmatra sve mogućnosti kako bi se i ostali državljani Srbije - članovi posade, čiji rezultati testiranja budu negativni, što pre izmestili sa broda.

Danas će se sa broda "Dajmond prinses" iskrcati i poslednji putnici čiji su nalazi na test za koronavirus negativni, pošto je okončan karantin koji je trajao od 3. februara.

Na brodu u kojem je bilo 3.700 putnika, koji se nalazi u karantinu u luci Jokohama u Japanu, zabeležen je najveći broj slučajeva obolelih od COVID-19 van Kine, koji je u četvrtak uveče iznosio 634.

Dva putnika su preminula od posledica virusa.

Dvoje srpskih državljana sa kruzera stižu u Beograd

Dvoje državljana Srbije koji su zbog opasnosti od novog korona virusa bili u karantinu na brodu "Dajmond prinses" u Japanu ukrcali su se na let za Evropu i danas stižu u Beograd.

Na brodu usidrenom u japanskoj luci Jokohama, ostalo je 12 srpskih državljana koji su članovi posade i oni su dobro, prenosi RTS.

RTS navodi da je brod danas napustilo i poslednjih 450 turista i da su na njemu ostali samo zaposleni.

Ambasada Srbije je potvrdila da su nalazi dvoje srpskih državljana koji su članovi posade uredni, a da ostali još čekaju rezultate testova, prenosi RTS.

"Srpski državljanin negativan na testovima"

EPA/ ANDREJ CUKIC
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je da je državljanin Srbije, član posade broda "Dajmond prinses", testiran negativno na koronavirus i da će danas biti prebačen iz Japana specijalnim letom koji je obezbedila Vlada Italije.

Dačić je naveo da će svi koji budu evakuisani tim specijalnim letom, zakazanim za 14 časova, morati po dolasku u Italiju da ostanu u karantinu narednih 14 dana, bez obzira na ranije negativne rezultate testiranja na koronavirus, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Posle iskrcavanja svih putnika sa broda "Dajmond prinses", koji je zbog novog korona virusa bio stavljen u dvonedeljni karantin u luci Jokohama, kompanija Prinses kruzis (Princess cruises) danas je odobrila iskrcavanje i delu posade, naveo je šef srpske diplomatije.

On je dodao da Ambasada Srbije u Tokiju, u saradnji sa tom kompanijom, razmatra sve mogućnosti kako bi sa broda što pre bili izmešteni i ostali državljani Srbije koji su članovi posade, a čiji rezultati testiranja budu negativni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: