Ovo je najbolji dokaz kako se vozi u Srbiji

Policija od ponedeljka sprovodi pojačanu kontrolu saobraćaja. Za pet dana napisano je 25.000 prekršajnih prijava

Izvor: RTS

Petak, 21.02.2020.

13:52

Ovo je najbolji dokaz kako se vozi u Srbiji
Tanjug, Dragana Jovanoviæ/Ilustracija

To znači da je ispisano 5.000 prijava dnevno, ističe RTS.

Trećinu svih prekršaja čine prekoračenje brzine, vožnja u alkoholisanom stanju i nevezivanje sigurnosnog pojasa. Akcija se nastavlja i tokom vikenda, kada se očekuje povratak dece sa zimskog raspusta.

Svi važniji magistralni i regionalni putevi biće pokriveni radarskom kontrolom. Prilikom svakog zaustavljanja vozila radiće se alko-test vozača i u toku dana. Proveravaće se oprema u zimskim turističkim centrima, a ko ima letnje gume biće isključivan iz saobraćaja zbog tehnički neispravnog vozila.

"Stvari koje mi sankcionišemo su neprilagođena brzina, vožnja pod dejstvom alkohola, nekorišćenje sigurnosnog pojasa i, mogu da kažem, sve više mobilni telefoni", rekao je Nebojša Arsov, načelnik saobraćajne policije Srbije.

U toku vikenda, naročito u većim gradovima, biće kontrola vožnje pod dejstvom alkohola i psihoaktivnih supstanci. Mlade vozače upozoravaju iz MUP-a da se pridržavaju ograničenja za probne vozačke dozvole.

Ono što je bitno, nevezivanje pojasa na zadnjem sedištu i vožnja preko dozvoljenog broja sedišta, posebno će se kažnjavati.

"Puna su groblja, pune su bolnice, puni su zatvori onih koji su smatrali da bolje voze kada su pijani nego kada su trezni - to je velika zabluda. Osim velikih novčanih kazni, imajte na umu da je svaka saobraćajna nesreća pod dejstvom alkohola umišljajno krivično delo", kaže Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Za vozače važi savet da ako idu po svoju decu, obavezno isplaniraju putovanje, jer se na naplatnim rampama i graničnm prelazima očekuje gužva. Potrebno je imati dovoljno benzina i da mobilni telefon bude napunjen ukoliko se čekanje oduži.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: