Oluja Denis: Džonson na udaru

Lider opozicione britanske Laburističke stranke Džeremi Korbin planira da obiđe delove južnog Velsa koji su poplavljeni u prošlonedeljnim poplavama.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 20.02.2020.

14:11

Oluja Denis: Džonson na udaru
EPA-EFE/DYLAN MARTINEZ/POOL

S druge strane, raste negodovanje protiv premijera Borisa Džonsona zbog načina na koji je reagovao na posledice oluje Denis, javlja AP.

Džonsona su kritikovali njegovi protivnici jer nije obišao poplavljene oblasti i zato što nije sazvao sastanak vladinog kriznog odbora (Kobra), dodaje agencija.

"Time što je odbio da poseti poplavama pogodjene oblasti, Džonson, koga nigde nema, svojim odsustvom pokazao je svoje prave boje", rekao je Korbin.

Britanski ministar finansija Nadim Zahavi rekao je da Džonson predvodi tim, da on želi da pomogne ljudima pribavljajući finansijska sredstva, umesto da prikuplja poene u medijima.

Meteorološka služba najavila je nove padavine u narednih 48 sati, dok je Agencija za zaštitu životne sredine saopštila da je u Engleskoj do sada palo 141 odsto prosečnih februarskih padavina.

Oluja Denis, druga najveća oluja ove zime, protutnjala je prethodnog vikenda Velikom Britanijom i donela snažne vetrove čak i od 145 kilometara na čas, obilne padavine, poplavljene puteve, železničke pruge, kuće i prodavnice.

U Britaniji je u oluji stradalo troje ljudi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: